Att handla second hand.

20121120-205120.jpg

I går var jag på Erikshjälpen i Spånga för att se denna eminenta människa, Clara Lidström, det vill säga UnderbaraClara ta emot pris som Årets second hand-profil. Det var väldigt trevligt och roligt!

Hon berättade om sin syn på second hand, hur viktigt det är att inse att världens resurser är begränsade och att vi måste ta vara på det vi har. Och att det är viktigt att det inte blir dyrt! Det får inte bli för flashigt och trendigt, så att det därmed får samma priser som nyproducerat. Man vill ju kunna göra riktiga fynd, men främst för att det för vissa är det enda alternativet. Behöver barnen nya overaller är det sannerligen inte alla som bara kan trava in på Polarn o Pyret och shoppa loss.

Men det är inte bara ekonomiska fördelar med att handla begagnat! I nya kläder och andra textilier finns det ofta gifter och färgämnen, barnkläder borde vara ett undantag men det är de inte. I begagnade kläder är gifterna borttvättade. Billigare och giftfria, kan det bli bättre? Och så har man gjort miljön en tjänst.

Innan prisutdelningen gick jag runt på Erikshjälpen, där finns verkligen allt! Kläder, möbler, leksaker, husgeråd. Och det slog mig, som flera gånger förr, varför köper man ens nytt? Gamla saker är ju dessutom ofta så mycket finare, som möbler och sängkläder till exempel. Gamla vackra örngott med handbroderade monogram, lakan med virkad spets. Och så är det ju roligt med lite historia i hemmet.

Jag tog med mig mitt ex av Claras bok och fick den rart signerad.

20121121-092812.jpg

(och skrev hon likadant till någon annan behöver jag inte veta det. Jag kan ju få låtsas att jag är unik. )

Annonser

8 thoughts on “Att handla second hand.

  1. Absolut jätteviktigt att priserna inte trissas, tyvärr har second hand shopping redan
    blivit alldeles för poppis vilket gjort priserna hutlösa i storstäder. På landsbygden
    tycker jag dock fortfarande att de har låga priser.

    • Ja precis, ska man fynda måste man utanför stan. Det är synd. Mitt bästa fynd är ett fantastiskt fint soffbord från femtiotalet. I Stockholm hade jag säkert fått betala minst 400 kr. På landet blev det mitt för 40!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s