Pestomiddag

Idag blir det pesto-pasta till middag! Och once you go hemgjord pesto you never go köpe igen. Det finns säkert bestämda mått och mängder men jag brukar höfta lite:

20130313-181514.jpg
Sätt på pastavatten.
Plocka bladen från två krukor basilika, lägg ner i en mixer. I med en lagom stor vitlöksklyfta, en barnnäve nötter (jag brukar ta valnötter), och ungefär lika mycket riven parmesan. Häll på olivolja, ca en dl. Mixa slätt och häll upp i en trevlig burk, väl rengjord.

20130313-181936.jpg
Vid det här laget kokar kanske vattnet, i med pastan isåfall.
Servera sen härligheten med mera valnötter och parmesan och grönsaker, exempelvis ärtor, majs och tomat.
37 minuter tog det från att jag klev innanför dörren tills vi satt vid bordet. Rena snabbmaten med andra ord.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s